Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Σχολικοί αγώνες 1/2/16


Αύριο 1/2/16 στο κλειστό γυμναστήριο, στις 13.30 θα πραγματοποιηθούν οι σχολικοί αγώνες με την ακόλουθη σειρά:

Βόλεϊ κοριτσιών: ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΠΑΡΟΥ

Μπάσκετ αγοριών: ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΠΑΡΟΥ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Κοπή βασιλόπιτας στο σχολείο μας


Χθες 29/01/16 έγινε η κοπή της βασιλόπιτας στο σχολείο μας. Ο τυχερός κάθε τμήματος κέρδισε μια διπλή πρόσκληση για το σινεμά σε όποια ταινία επιθυμεί.

Επίσης, σήμερα βραβεύτηκαν και οι μαθητές της Β' Τάξης Στέφανος Κονδύλης, Βαγγέλης Καρούσης και Μαρία Ξενάκη για τη συμμετοχή τους με τον καθηγητή κ.Ν.Βαθρακοκοίλη στον 8ο πανελλήνιο εργαστηριακό διαγωνισμό στις φυσικές επιστήμες (Βιολογία, Χημεία, Φυσική) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 14η Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών - EUSO 2016 στις 22/01/16.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους γονείς που έφτιαξαν τις βασιλόπιτες που προσφέρθηκαν στα παιδιά. Στο γραφείο των διδασκόντων κόπηκε μια βασιλόπιτα για το διδακτικό προσωπικό, τα μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, το 15μελές, τους προέδρους των τμημάτων και το προσωπικό του σχολείου. Ανταπόδόθηκαν ευχές με κυριότερες την υγεία και συνεργασία όλων. 

Καλή χρονιά στους μαθητές μας και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά της Γ' Λυκείου που βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Σχολικοί αγώνες



ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (ΒΟΛΛΕΫ) ΛΥΚΕΙΩΝ
  • 12/01/16 ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΤΡΑΓΑΙΑΣ (Κορίτσια) 2 - 0 ΣΕΤ (25-11, 25-19)
  • 12/01/16 ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΤΡΑΓΑΙΑΣ (Αγόρια) 2 - 0 ΣΕΤ (25-14, 25-17)
  • 22/01/16 ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΕΠΑΛ ΝΑΞΟΥ (Κορίτσια) 2 - 0 ΣΕΤ (25-08, 25-10)
  • 22/01/16 ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΕΠΑΛ ΝΑΞΟΥ (Αγόρια) 2 - 0 ΣΕΤ (25-10, 25-14)


ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (ΜΠΑΣΚΕΤ) ΛΥΚΕΙΩΝ
  • 18/01/16 ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΤΡΑΓΑΙΑΣ (Κορίτσια) 33 - 26
  • 18/01/16 ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΤΡΑΓΑΙΑΣ (Αγόρια) 39 - 24
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΥΚΕΙΩΝ
  • 14/01/16 ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΕΠΑΛ ΝΑΞΟΥ 4(2) - 0(0)
  • 20/01/16 ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΤΡΑΓΑΙΑΣ 7(4) - 0(0)
Όλοι οι αγώνες έγιναν στο ΔΑΚ Νάξου, το ποδόσφαιρο στο Δημοτικό Στάδιο και Βόλλεϋ - Μπάσκετ στο Κλειστό Γυμναστήριο.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016


Η κοπή της βασιλόπιτας στο σχολείο μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στο σχολικό χώρο τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Πρακτικά συλλόγου 21/01/16


Στις 21/01/16 ημέρα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Την 1η Φεβρουαρίου θα γίνει σχολείο κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ανά τμήμα. Γονείς μαθητών θα ετοιμάσουν τις πίτες και ο/η τυχερός/ή κάθε τμήματος θα κερδίσει 2 εισιτήρια για το σινεμά.
  • Συζητήθηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης σε θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και η πραγματοποίηση σχετικής ομιλίας σε εξωσχολική ώρα για γονείς και μαθητές στο αμφιθέατρο του Λυκείου.
  • Προτάθηκε η βοήθεια ειδικού για να μιλήσει στους μαθητές της Γ' Λυκείου για τον τρόπο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου μετά το πέρας των πανελληνίων εξετάσεων και για τις προοπτικές κάθε σχολής.
  • Μετά την πρόταση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και την εθελοντική προσφορά καθηγητών του σχολείου μας, πρόκειται να δημιουργηθούν 3 τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την Α' Λυκείου στα βασικά μαθήματα Αρχαία, Μαθηματικά και Φυσική. Ευχαριστούμε τους καθηγητές του σχολείου κ. Σ. Κονδύλη, κ. Σ. Γιαμπουρά και κ. Ν. Μανδηλαρά για τη στήριξή τους.
  • Έχουν δοθεί στους μαθητές αιτήσεις συμμετοχής για δύο δραστηριότητες. Η μια αφορά μαθήματα παραδοσιακών χορών για γονείς και μαθητές και η άλλη τη δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου, όπου όσα παιδιά επιθυμούν, με την καθοδήγηση ειδικού, θα αναδείξουν το ταλέντο τους στην υποκριτική.
  • Εγκρίθηκε η διοργάνωση αποκριάτικου χορού του συλλόγου την περίοδο των Αποκριών με ζωντανή μουσική. Ο χώρος ακόμη δεν έχει βρεθεί.
  • Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική εκδρομή της Α' Λυκείου. Για να πραγματοποιηθεί η εν λόγω εκδρομή, απαιτείται να συμμετέχουν σε αυτή 90 τουλάχιστον μαθητές.
  • Συζητήθηκε, επίσης, η πιθανή συνεργασία του σχολείου μας με το κέντρο πρόληψης "Θησέας". Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μέλους του κέντρου με τον Διευθυντή του Λυκείου.
  • Συζητήθηκε η έγγραφη αίτηση των μαθητών της Α' Λυκείου προς το Δ.Σ. του συλλόγου, η οποία αφορούσε τη βοήθεια του Δ.Σ. προς τους μαθητές της Α' Λυκείου για πραγματοποίηση party σε νυχτερινό club με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκδρομή τους. Το Δ.Σ. του συλλόγου όμως δυστυχώς αδυνατεί να ικανοποιήσει το αίτημα των μαθητών δεδομένου ότι αυτή την περίοδο έχει αυξηθεί ο έλεγχος στα νυχτερινά μαγαζιά  όσον αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους. Το Δ.Σ. όμως είναι πρόθυμο να στηρίξει κάθε άλλη δημιουργική προσπάθεια των μαθητών όλων των τάξεων και είναι κοντά σε αυτούς πραγματοποιώντας εκδηλώσεις, bazaars, ομιλίες, αθλητικούς αγώνες με σκοπό την πνευματική και οικονομική ενίσχυσή τους.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πρακτικά 1ου σχολικού συμβουλίου


Το πρώτο σχολικό συμβούλιο της χρονιάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, ώρα 12:00 με τα εξής θέματα:

  1. Προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής
  2. Εύρυθμη λειτουργία σχολείου
  3. Σχέσεις μαθητών - καθηγητών
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου και διευθυντής του σχολείου, κος Σκουλάτος, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κ. Τ. Πρωτονοτάριος, το προεδρείο του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων, εκπρόσωποι του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και εκπαιδευτικοί.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παραπάνω, όπου τέθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα του σχολείου, χωρίς να λείψουν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ μαθητών, συλλόγου γονέων και καθηγητών αναφέρθηκαν και συμφωνήθηκαν τα εξής:
  1. Ο κ. Τ.Πρωτονοτάριος δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση των υπολογιστών και την αγορά δώδεκα νέων. Όσον αφορά το βάψιμο και τις μονώσεις του κτιρίου θα πραγματοποιηθούν άνοιξη - καλοκαίρι. Για το σκέπαστρο που ζητήθηκε στον προαύλιο χώρο απαιτείται πρώτα μελέτη από μηχανικό.
  2. Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων, κ.Στ.Τζιώτης, δήλωσε ότι το Δ.Σ. συμπαρίσταται στα προβλήματα του σχολείου και όπου χρειάζεται θα επεμβαίνει. Το Δ.Σ. τάσσεται υπέρ της συνεργασίας μαθητών - καθηγητών. Αναφέρθηκε, επίσης, σε παράπονα γονέων για άσχημη συμπεριφορά καθηγητών σε μαθητές. Επίσης, ζήτησε τη συμπαράσταση των καθηγητών στο έργο του Δ.Σ.
  3. Η πρόεδρος του 15μελούς, Στ.Κατσούλη, ανέφερε περιστατικά που έχουν ενοχλήσει μαθητές σχετικά με συμπεριφορά καθηγητών μέσα στην τάξη και πρότεινε κατανόηση και από τις δύο πλευρές.
  4. Ο κ.Διευθυντής στο τέλος συνοψίζοντας τόνισε την αξία του διαλόγου και της καλής επαφής των μελών της σχολικής κοινότητας, την αποφυγή ακραίων καταστάσεων. Τα διάφορα περιστατικά να κρίνονται κατά περίπτωση. Ο ίδιος αισθάνεται τυχερός που έχει συνεργασία με τον κ.Τ.Πρωτονοτάριο, το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και το συγκεκριμένο 15μελές. Υποστήριξε ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα βήμα βήμα με βάση την καλή συνεργασία.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Νάξου
εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά 
με ακόμη περισσότερες δημιουργικές περιπέτειες μάθησης!