Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τελικοί σχολικοί αγώνες



Οι τελικοί αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Σχολικού ΄Ετους 2015-2016 (Α' Φάση Κυκλάδων), θα πραγματοποιηθούν:

ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ, 26/02/16, 18:30, ΚΛΕΙΣΤΟ ΝΑΞΟΥ (Βόλλει Κοριτσιών, ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ - ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ, 27/02/16, 19:00, ΑΚΔΕ ΣΥΡΟΥ (Μπάσκετ Κοριτσιών ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ - ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ, 28/02/16, 16:00, ΑΚΔΕ ΣΥΡΟΥ (Μπάσκετ Αγοριών, ΤΕΛΙΚΟΣ)


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

H συνέντευξη της μαθητικής κοινότητας του σχολείου μας στο Naxos Times


Αναδημοσίευση από το Naxos Times.

Αέρας σύμπνοιας και συνεργασίας πνέει στους κόλπους του Γενικού Λυκείου Νάξου, κάτι που διαπιστώνει κανείς μιλώντας τόσο με τους μαθητές όσο και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς...

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕ.Λ. σχετικά με αποκαταστάσεις προβλημάτων του σχολείου -χρόνια αιτήματα των μαθητών που έχουν διεκδικήσει ακόμα και με καταλήψεις- το naxostimes.gr επισκέφτηκε τη Δευτέρα το ΓΕ.Λ. και συνομίλησε με τον διευθυντή Δημήτρη Σκουλάτο, τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ.κ. Στέφανο Τζιώτη και Σταματούλα Βαθρακοκοίλη, την πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου Στέλλα Κατσούλη και το μέλος Τάσο Σταυρόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκο Βαθρακοκοίλη.

Οι μαθητές Στέλλα Κατσούλη και Τάσος Σταυρόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι αιτήματα των μαθητών που είχαν διεκδικήσει με κάθε μέσο, ακόμα και με καταλήψεις του σχολείου τα προηγούμενα χρόνια, πήραν σάρκα και οστά και πλέον είναι γεγονός η αίθουσα πληροφορικής με 10 ολοκαίνουριους υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και η πέργκολα στον δεύτερο όροφο του κτιρίου που εμποδίζει τα νερά να μπαίνουν μέσα στο σχολείο.
"Τα τελευταία χρόνια τα παιδιά κατάφεραν μέσω των καταλήψεων να κερδίσουν κάποια πράγματα όπως το θέμα των υπολογιστών... Το σχολείο μας δεν έχει ιδιαίτερα σοβαρά κτιριακά προβλήματα. Αυτό που θεωρούμε χρειάζεται είναι το εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο αλλά και τα κιόσκια στον προαύλιο χώρο που θα είναι χρήσιμα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες" σημείωσαν οι μαθητές οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους αφού "είναι άριστη η συνεργασία μαθητών, με το σύλλογο καθηγητών, τον Διευθυντή, αλλά και το Σύλλογο Γονέων κι όλοι μαζί προσπαθούμε να κάνουμε νέα πράγματα".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. Στέφανος Τζιώτης ο οποίος υπογράμμισε τη σύμπνοια που υπάρχει μεταξύ όλων των πλευρών της σχολικής κοινότητας κάνοντας αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου.
"Πραγματοποιούμε διάφορες εκδηλώσεις προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα για να βοηθήσουμε άπορες οικογένειες, αλλά και τα παιδιά να συμμετέχουν σε εκδρομές".
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σταματούλα Βαθρακοκοίλη ανέλυσε τις δράσεις του Συλλόγου και ευχαρίστησε το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την υποστήριξη.
"Τα προβλήματα του σχολείου, είχαν συζητηθεί το Νοέμβριο στο σχολικό συμβούλιο όπου ήταν παρών και ο κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον... Ευχαριστούμε το δήμο που στηρίζει την αναβάθμιση της παιδείας. Εμείς αναλάβαμε τον Οκτώβριο 2015 και πραγματικά έχουμε "δέσει" μια πολύ καλή ομάδα. Συνεργαζόμαστε άριστα με το σύλλογο καθηγητών, το διευθυντή του σχολείου κ. Σκουλάτο αλλά και τους μαθητές και γονείς. Προσπαθούμε από την αρχή να εφαρμόσουμε όλους τους στόχους που έχουμε βάλει...".
Μερικές από τις δράσεις του Συλλόγου είναι η δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας με εθελοντές καθηγητές του σχολείου (για την Α΄ Λυκείου), η δημιουργία βιωματικών εργαστηρίων, μέσω του Κέντρου Πρόληψης "Θησέας Κυκλάδων", δραστηριότητες διοργάνωσης εκδηλώσεων για συγκέντρωση χρημάτων, δημιουργία τμημάτων παραδοσιακών Ναξιώτικων χορών και προγραμματισμός δημιουργίας θεατρικού εργαστηρίου.
"Φέτος κάναμε μια καμπάνια που την ονομάζουμε φροντίζοντας τα παιδιά μας - φροντίζουμε τον εαυτό μας, που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις του 2015-2016. Μια από αυτές είναι η συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθούν στους μαθητές για τις εκδρομές τους ή ότι άλλο προκύψει. Θέλουμε τα παιδιά να μαζεύουν χρήματα μέσα από εκδηλώσεις να προάγουμε το αθλητικό πνεύμα και τον πολιτισμό. Βλέπουμε ανταπόκριση από τους μαθητές και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι αυτό" σημείωσε η κ Βαθρακοκοίλη.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Βαθρακοκοίλης δεσμεύτηκε στην κάμερα του naxostimes.gr ότι το καλοκαίρι θα βαφτεί το κτίριο του ΓΕ.Λ., αίτημα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, θα μπει πέργκολα και από την άλλη πλευρά του σχολείου για την προστασία του από υδρορροές κι επίσης πολύ σύντομα οι εργάτες του δήμου θα φροντίσουν για την περίφραξη του σχολείου από την πίσω πλευρά. Επιπλέον, ενημέρωσε ότι συντάσσεται μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, για τις απαραίτητες εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στην ταράτσα του Λυκείου. Τέλος ο κ. Βαθρακοκοίλης δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό της σχολικής κοινότητας για οτιδήποτε χρειαστεί.

Τις ευχαριστίες, τόσο του ίδιου όσο και του διευθυντή Ββάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχαλόπουλου, προς το Σύλλογο Γονέων και το Μαθητικό Συμβούλιο, εξέφρασε ο διευθυντής του ΓΕ.Λ. Δημήτρης Σκουλάτος σημειώνοντας ότι "υπάρχει άριστη συνεργασία".
"Δόθηκε ένα ποσό 50.000 ευρώ από το δήμο, εκτός από την τακτική επιχορήγηση που δικαιούμαστε. Ιεραρχούμε τις ανάγκες του σχολείου και θεωρώ ότι άμεση προτεραιότητα είναι το βάψιμο του κτιρίου, και η περίφραξη στην πίσω πλευρά του σχολείου κάτι για τα οποία όπως άκουσα δεσμεύτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αλλά και η μόνωση στην ταράτσα" σημείωσε ο κ. Σκουλάτος.  

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ευχαριστήρια Επιστολή προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ευχαριστήρια Επιστολή προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απέστειλαν ο διευθυντής, οι καθηγητές, ο Σύλλογος Γονέων και οι μαθητές του Λυκείου Νάξου, για τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και τις άλλες παρεμβάσεις που έγιναν, για τη συντήρηση του κτιρίου του ΓΕ.Λ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθυντής, ο σύλλογος καθηγητών, το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του ΓΕ.Λ. Νάξου ευχαριστούν θερμά:


  • τον κ. Μαργαρίτη Μανόλη, Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,
  • τον  κ. Πρωτονοτάριο Τοτόμη, Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και
  • τον κ. Βαθρακοκοίλη Νικόλαο, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν τόσο για τη συντήρηση του κτιρίου όσο και για τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού του ΓΕ.Λ. Νάξου. Συγκεκριμένα, εκτιμώντας και τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, τους ευχαριστούν για:


  • την κατασκευή της πέργκολας στη βόρεια πλευρά του κτιρίου, έργο που περιόρισε στο ελάχιστο την εισροή όμβριων υδάτων στις σχολικές αίθουσες,
  • τη συντήρηση και το βάψιμο των εξωτερικών κουφωμάτων του Λυκείου και
  • την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών στο εργαστήριο πληροφορικής του Λυκείου.

Έργα που και αναβαθμίζουν την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου και αποδεικνύουν το ενδιαφέρον του  Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να αναβαθμίσει- στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του έχει αναθέσει η πολιτεία – το Δημόσιο Σχολείο.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Απολογισμός - Ευχαριστίες για την εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού


Στα πλαίσια της φετινής καμπάνιας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων "ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ - ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ", πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 18.00, στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του σχολείου μας, ομιλία για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
  • Ποια σχολή θα ακολουθήσω;
  • Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;
  • Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας;
είναι μερικά από τα ερωτήματα που καλούνται οι νέοι να απαντήσουν, αλλά και αποφάσεις που πρέπει να πάρουν σχετικά με την επιλογή επαγγέλματος, καθοριστικές για τη ζωή τους. Απαντήσεις σε αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα δίνει ο επαγγελματικός προσανατολισμός, που έχει στόχο να βοηθήσει το νέο άτομο να επιλέξει την εκπαιδευτική και επαγγελματική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ώστε αυτή η επιλογή να είναι επιτυχής.

Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στους παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή του επαγγέλματος, στα τεστ προσωπικότητας & επαγγελματικού προσανατολισμού που δίνουν το προφίλ των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του ατόμου, προτείνοντας του σχολές, καθώς και στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα και τις σημερινές ομάδες προσανατολισμού σχολών. Η διάλεξη ολοκληρώθηκε με την επίκαιρη πάντα ρήση του φιλοσόφου Αριστοτέλη:

"Για να γίνει κανείς ικανός σε οποιοδήποτε επάγγελμα τρία πράγματα χρειάζονται: Φύση, Μελέτη και Πρακτική Εξάσκηση".

Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του σχολείου, καθηγητές, γονείς και μαθητές. Το Δ.Σ. του συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει τους δύο ομιλητές, κύριο Γ.Κόντε και κυρία Φ.Κούκλη για την πρόθυμη ανταπόκριση στο αίτημά μας, το χρόνο που διέθεσαν και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας έδωσαν. Ευχαριστούμε, επίσης, το Διευθυντή του σχολείου για το χώρο που μας διέθεσε και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή και συμπαραστέκονται στις προσπάθειές μας.






Αποτελέσματα σχολικών αγώνων 10/02/16 - 12/02/16


ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΘΗΡΑΣ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)
25 -17 και 25 - 10

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΓΟΡΙΩΝ
ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΘΗΡΑΣ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)
63 - 49

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)
ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)
47 - 18

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)
3 - 0

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Σχολικοί αγώνες 8/2-10/2/16


Αγώνας ποδοσφαίρου Λυκείων ΓΕΛ ΠΑΡΟΥ - ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ, Δημοτικό Στάδιο Πάρου, Δευτέρα 08/02/16, ώρα 20.00

Αγώνας πετοσφαίρισης κοριτσιών Λυκείων ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΘΗΡΑΣ, γήπεδο ΔΑΚ Νάξου, Τετάρτη 10/02/16, ώρα 09.30

Αγώνας καλαθοσφαίρισης αγοριών Λυκείων ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΘΗΡΑΣ, γήπεδο ΔΑΚ Νάξου, Τετάρτη 10/02/16, ώρα 11.00

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ετήσια Συνδρομή


Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ποσό της ετήσιας συνδρομής είναι 5 ευρώ ανά οικογένεια, ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών που φοιτούν στο σχολείο μας.

Περιμένουμε να ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, γνωρίζοντας ότι αυτά τα χρήματα επιστρέφουν στα παιδιά μας με πολλαπλό όφελος (συγκέντρωση εισφορών: ημέρα βαθμολογίας).

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Θέματα Συμβουλίου 1/2/16


  1. Αποκριάτικη εκδήλωση: Θα γίνει στο κέντρο "Γοργόνα" στην Αγία Άννα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 13 Μαρτίου. Θα συμμετέχει η μαθητική ορχήστρα και οι μικροί μας καλλιτέχνες. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί τοπικοί χοροί από μαθητές υπό τους ήχους της τσαμπούνας και τέλος δωρεάν χορός με τους Γ.Πειραιώτη στο βιολί και τον κ.Φυρογένη στο λαούτο. Τιμή εισόδου 5 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πουληθούν λαχνοί (2 ευρώ έκαστος) με δώρα χρηματικά ποσά.
  2. Την ημέρα της βαθμολογίας καθορίστηκε να ζητηθεί από τους γονείς η ετήσια συνδρομή προς το Σύλλογο. Η συνδρομή θα είναι 5 ευρώ ανά οικογένεια, ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών που φοιτούν στο σχολείο. Την ίδια μέρα προγραμματίστηκε να γίνει συνάντηση του Δ.Σ. με τους γονείς για ενημέρωσή τους σχετικά με τις δράσεις του Δ.Σ. καθώς και ανταλλαγή απόψεων μαζί τους.
  3. Οριστικοποιήθηκε η ημέρα και η ώρα για την ομιλία σχετική με το ΣΕΠ. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00 στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του σχολείου. Προσκλήσεις θα δοθούν στους γονείς την ημέρα της βαθμολογίας.
  4. Προγραμματίστηκαν μαθήματα παραδοσιακών τοπικών χορών στο αμφιθέατρο του σχολείου για γονείς και μαθητές, με την επιμέλεια του κ. Ν. Φλεριανού, μέλους του Δ.Σ.. Πρώτη συνάντηση Σάββατο 6/2, ώρα 18.00.
  5. Είχαμε παράπονα από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου ότι πολλά παιδιά παραγγέλνουν προϊόντα από άλλους μαγαζάτορες εκτός σχολείου (τοστ, καφέ κλπ) και συζητήσαμε πάνω στο θέμα αυτό. Συμφωνήσαμε να γίνει μια αναφορά - παράκληση προς τους γονείς να προτιμούνται τα είδη εντός σχολείου και να στηρίζουμε το κυλικείο μας όσο γίνεται περισσότερο.
  6. Έγινε πρόταση για συναυλία - μουσική παράσταση από νεανική μπάντα, η οποία με μια πρώτη επαφή με μέλος του συλλόγου δέχτηκε να τραγουδήσει αφιλοκερδώς για τους μαθητές και τους γονείς. Θα συζητηθεί εκτενέστερα το θέμα και προγραμματίζεται για τον Απρίλιο.
  7. Συζητήθηκαν τρόποι στήριξης ευάλωτων ομάδων του σχολείου, όπως μονογονεϊκές οικογένειες και άπορες και πάρθηκαν αποφάσεις που αφορούν την ψυχολογική και οικονομική ενίσχυσή τους.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ομιλία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΓΕ.Λ. Νάξου


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΣΕΠ) στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης (βιβλιοθήκη) του σχολείου μας. 

Ομιλητές:
Γ. Κόντε, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Φ. Κούκλη, Ψυχολόγος - Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας

Αποτελέσματα σχολικών αγώνων


Βόλεϋ κοριτσιών: ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΠΑΡΟΥ 25-7, 25-12 (2 ΣΕΤ)



Μπάσκετ αγοριών: ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΠΑΡΟΥ 46-32



Aγώνας βόλεϋ αγοριών:  ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ - ΓΕΛ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ 18-25, 20-25 
Παρά τη προσπάθεια της ομάδας βόλεϋ του σχολείο μας τα πολλά λάθη τους δεν τους επέτρεψαν να φέρουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.