Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πρακτικά 1ου σχολικού συμβουλίου


Το πρώτο σχολικό συμβούλιο της χρονιάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, ώρα 12:00 με τα εξής θέματα:

  1. Προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής
  2. Εύρυθμη λειτουργία σχολείου
  3. Σχέσεις μαθητών - καθηγητών
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου και διευθυντής του σχολείου, κος Σκουλάτος, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κ. Τ. Πρωτονοτάριος, το προεδρείο του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων, εκπρόσωποι του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και εκπαιδευτικοί.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παραπάνω, όπου τέθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα του σχολείου, χωρίς να λείψουν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ μαθητών, συλλόγου γονέων και καθηγητών αναφέρθηκαν και συμφωνήθηκαν τα εξής:
  1. Ο κ. Τ.Πρωτονοτάριος δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση των υπολογιστών και την αγορά δώδεκα νέων. Όσον αφορά το βάψιμο και τις μονώσεις του κτιρίου θα πραγματοποιηθούν άνοιξη - καλοκαίρι. Για το σκέπαστρο που ζητήθηκε στον προαύλιο χώρο απαιτείται πρώτα μελέτη από μηχανικό.
  2. Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων, κ.Στ.Τζιώτης, δήλωσε ότι το Δ.Σ. συμπαρίσταται στα προβλήματα του σχολείου και όπου χρειάζεται θα επεμβαίνει. Το Δ.Σ. τάσσεται υπέρ της συνεργασίας μαθητών - καθηγητών. Αναφέρθηκε, επίσης, σε παράπονα γονέων για άσχημη συμπεριφορά καθηγητών σε μαθητές. Επίσης, ζήτησε τη συμπαράσταση των καθηγητών στο έργο του Δ.Σ.
  3. Η πρόεδρος του 15μελούς, Στ.Κατσούλη, ανέφερε περιστατικά που έχουν ενοχλήσει μαθητές σχετικά με συμπεριφορά καθηγητών μέσα στην τάξη και πρότεινε κατανόηση και από τις δύο πλευρές.
  4. Ο κ.Διευθυντής στο τέλος συνοψίζοντας τόνισε την αξία του διαλόγου και της καλής επαφής των μελών της σχολικής κοινότητας, την αποφυγή ακραίων καταστάσεων. Τα διάφορα περιστατικά να κρίνονται κατά περίπτωση. Ο ίδιος αισθάνεται τυχερός που έχει συνεργασία με τον κ.Τ.Πρωτονοτάριο, το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και το συγκεκριμένο 15μελές. Υποστήριξε ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα βήμα βήμα με βάση την καλή συνεργασία.