Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Γιορτή με βραβεύσεις στο ΓΕ.Λ. Νάξου


Αναδημοσίευση από το Naxos Times

Μια ακόμα καταπληκτική εκδήλωση πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Νάξου το πρωί της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του σχολείου, προκειμένου να βραβευτούν μαθητές για τις αθλητικές και καλλιτεχνικές τους επιδόσεις.

Μέσα σε ένα εορταστικό και συνάμα φιλικό κλίμα η Διεύθυνση του σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο βράβευσαν τους μαθητές που διακρίθηκαν σε αθλητικά δρώμενα, την χορευτική και καλλιτεχνική ομάδα του σχολείου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βράβευσε το ΓΕΛ, τον κ. Νικόδημο Φλεριανό για τα όσα έχει προσφέρει στα χορευτικά τμήματα του Λυκείου αλλά και τον γυμναστή του σχολείου για την προσφορά του στον αθλητισμό και τις επιτυχίες των ομάδων του ΓΕΛ. Τον κ. Κατσούλη βράβευσε επίσης και ο διευθυντής του σχολείου.

Μεταξύ άλλων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν Ιερείς-εκπρόσωποι της Μητρόπολης Παροναξίας, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Βαθρακοκοίλης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βαγγέλης Παντελιάς, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής παιδείας Αρτέμης Ψαρρός, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, γονείς και μαθητές.

Κατά την εκδήλωση, βραβεύτηκαν οι ομάδες βόλεϊ κοριτσιών και μπάσκετ αγοριών και κοριτσιών που κατέκτησαν την 1η θέση στο σχολικό πρωτάθλημα Κυκλάδων.
"Υπάρχουν πολλά τρόπαια τα οποία έχουν κατακτήσει οι μαθητές. Φέτος το σχολείο μας συμμετείχε σε πέντε ομαδικά αθλήματα στο νομό Κυκλάδων και κατέκτησε 3 τρόπαια!" σημείωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σταματούλα Βαθρακοκοίλη.

Δεν έκρυψε την ικανοποίηση του ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Σκουλάτος για τις επιτυχίες των μαθητών στον αθλητισμό αλλά και για τη δουλειά που έχει γίνει από τον συνεργάσιμο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο κλίμα σύμπνοιας που επικρατεί στο σχολείο.
"Δίνουμε έμφαση στις επιδόσεις των μαθητών και μας ενδιαφέρει οι μαθητές του σχολείου μας να συμμετέχουν στα δρώμενα του νησιού. Εκτός από τις αθλητικές ομάδες, τα χορευτικά και την καλλιτεχνική ομάδα, το σχολείο μας έχει και θεατρική ομάδα την οποία δε βραβεύουμε σήμερα αφού τον επόμενο μήνα θα δείξουμε τη δουλειά της" σημείωσε ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Σκουλάτος ο οποίος στη συνέχεια βράβευσε τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Μανώλη Κατσούλη, "πρωτεργάτη όλων" όπως σημείωσε. Τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη στο Λύκειο αλλά και προς τον ίδιο.

Ο κ. Κατσούλης αφού ευχαρίστησε το διευθυντή του σχολείου, αναφέρθηκε στην πορεία των ομάδων του ΓΕΛ και σημείωσε ότι, "οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν ακόμα πιο ψηλά" και σε πανελλήνιο επίπεδο.
Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκδήλωση του σχολείου αλλά και τις δραστηριότητες και επιτυχίες των μαθητών. "Όλα αυτά μεταξύ άλλων αποτελούν και ένα θετικό βήμα για τις εξετάσεις που έρχονται και δίνουν δύναμη στους μαθητές για τα ...δύσκολα. Εσείς ξέρω ότι τα καταφέρνετε στα δύσκολα αν κρίνω από τις μεγάλες σας επιτυχίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις" είπε.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του ΓΕΛ Μανώλης Κατσούλης προέτρεψε τα παιδιά να κοιτούν πάντα ψηλά, αλλά και ο π. διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Κορρές ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Ο κ. Κατσούλης απένειμε ένα ακόμα βραβείο, αυτή τη φορά στο μαθητή Γιάννη Μαγγιώρο, πρώτο σκόρερ της ομάδας μπάσκετ του σχολείου, "σπουδαίο ταλέντο" όπως τον χαρακτήρισε. Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής βραβεύτηκε και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Βαθρακοκοίλης κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του αναφέρθηκε στο γήπεδο του 4ου Δημοτικού Σχολείου το οποίο πρόσφατα στρώθηκε με ελαστικό τάπητα και ανακοίνωσε ότι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πρόκειται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε παρόμοια έργα στο σχολείου του Αγίου Αρσενίου, της Βίβλου και σε κάποιο χωριό της Ορεινής Νάξου. Επίσης ανακοίνωσε ότι η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του δήμου σύντομα θα προχωρήσει στο πρώτο της έργο που θα αφορά το γήπεδο του ΓΕΛ Νάξου.

Ευχαριστούμε πολύ το Naxos Times