Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Όταν οι νότες ένωσαν τους μαθητές...


Αναδημοσίευση άρθρου της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας "Ναξιοτυπία". 
Ευχαριστούμε πολύ την ιδιοκτήτρια - εκδότρια της εφημερίδας, κα Κάγκανη Σοφία.

Έντεκα νέοι ένωσαν τα ταλέντα τους και έκλεψαν τα βλέμματα και την παράσταση στις εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες έλαβαν μέρος, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα όλων… Ο λόγος για τους μαθητές του Λυκείου Νάξου. Με όπλο την αγάπη για τη μουσική και με την αμέριστη υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, έκαναν τα πρώτα βήματα ως μουσικό σχήμα στις ενδοσχολικές εκδηλώσεις και δεν άργησαν

να εμφανιστούν δημοσίως και εκτός σχολείου, αποδεικνύοντας ότι το σχολείο δεν έχει μονοδιάστατο ρόλο…Για την εμπειρία αυτή μίλησαν στη «Ν» πέντε παιδιά της Α΄και Β΄Λυκείου. Ο λόγος όμως στους πρωταγωνιστές…

«Η εμπειρία αυτή είναι πολύ όμορφη για όλους μας. Αν και γνωριζόμασταν, με τη μουσική δεθήκαμε ακόμα περισσότερο και πλέον υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο» δηλώνει η Μαρία Δημητροκάλλη, τονίζοντας πόσο σπουδαία είναι η συνεργασία και το αποτέλεσμα...

«Όνειρο ζωής» χαρακτήρισε η Κατερίνα Κλουβάτου τη συμμετοχή της σε ένα μουσικό σχήμα. «Ήταν όνειρο ζωής να βρεθώ μέλος ενός μουσικού γκρουπ, πόσο μάλλον με τέτοια ταλέντα! Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μου, κυρίως γιατί είμαστε δεμένοι και υποστηρικτικοί μεταξύ μας, παρόλο που απαιτούνται αρκετές θυσίες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».  

Στην επιτυχία του μουσικού συνόλου αναφέρθηκε και η Κική Καραμανή: «Δεθήκαμε πολύ γρήγορα μεταξύ μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή μας στο γκρουπ αυτό είναι ένας τρόπος εκτόνωσης και ξεκούρασης από τα μαθήματα και την πίεση που δεχόμαστε. Αν συνεχίσουμε έτσι, μπορούμε κάποια στιγμή να φτάσουμε ψηλά» τονίζει η Κική Καραμανή, ενώ από την πλευρά του ο Παντελής Καρανίκας θυμάται την πρόταση να συμμετέχει στο μουσικό σχήμα: «Η συμμετοχή μου ξεκίνησε εντελώς τυχαία, μετά από μια ερώτηση αν θέλω να συμμετέχω. Φυσικά η απάντηση ήταν θετική. Με τον καιρό δεθήκαμε και γίναμε μια παρέα. Δεν περίμενα να υπάρχει τέτοια ανταπόκριση, όμως και με την βοήθεια των υπόλοιπων παιδιών της Α΄και Γ Λυκείου καταφέραμε να πετύχουμε»…

Η μικρότερη της παρέας, η Βασιλική Κατερίνη δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για τη συμμετοχή της στο μουσικό σχήμα του σχολείου: «Από μικρή συνεργαζόμουν με μεγάλους σε διάφορες εκδηλώσεις. Όμως τώρα με τα παιδιά νιώθω πιο άνετα και οικεία. Το πείραμα να δημιουργηθεί το γκρουπ αυτό πέτυχε χάρη στη συνεργασία όλων μας».



Η ανταμοιβή των παιδιών για την προσπάθεια αυτή είναι τα σχόλια όλων μετά από κάθε εμφάνισή τους. «Επιβράβευση για μας είναι όταν όλοι μας λένε πόσο όμορφα πέρασαν μετά από μία εμφάνισή μας. Θα χαιρόμασταν πολύ να αναγνωριστούμε σε όλο το νησί και να κάνουμε περισσότερες εμφανίσεις».

Όσο για τα μέλλον; Τα παιδιά γνωρίζουν ότι οι δρόμοι τους γρήγορα θα χωρίσουν μετά το σχολείο, όμως δεν κρύβουν την πίστη τους ότι μπορούν να ξαναβρεθούν: «Δεν είμαστε απλά ένα μουσικό σχήμα αλλά μια παρέα.  Σε βάθος χρόνου θα ξαναβρεθούμε. Αν αξίζει πραγματικά κάτι, δεν πρόκειται να χαθεί. Με τον ίδιο τρόπο που η μουσική μας ένωσε μία φορά, μπορεί να μας ξαναενώσει και μετά το σχολείο…»

Για τα παιδιά που συμμετέχουν στο μουσικό σχήμα του σχολείου μίλησε και ο Διευθυντής του Λυκείου Δημήτρης Σκουλάτος: «Ρόλος του σχολείου δεν είναι να προσφέρει μόνο γνώση, αλλά να βοηθήσει τα παιδιά να συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου, να στρέφει τους νέους σε δραστηριότητες ωφέλιμες για την κοινωνία μας.

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια με την στήριξη γονέων και του Συλλόγου Διδασκόντων. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τις επιδόσεις των παιδιών στη μουσική, ενώ θα πρέπει να τονισθεί ότι κάποια από τα παιδιά είναι άριστοι μαθητές, με διακρίσεις και σε άλλους τομείς, όπως στον αθλητισμό.

Πρόκειται για ολοκληρωμένες προσωπικότητες που αναδεικνύουν ένα ακόμη ταλέντο τους».

Η μουσική 11άδα

Σοφία Κούρτη - Τραγούδι

Κική Κουτάτζη - Τραγούδι

Μανόλης Βορδάκης – Κιθάρα

Μιχάλης Κουτελιέρης – Πιάνο, Τραγούδι

Μαρία Κοντοπίδη - Τραγούδι

Λεωνίδας Τσακωνιάτης - Βιολί

Βασιλική Κατερίνη – Βιολί, Τραγούδι

Παντελής Καρανίκας – Κιθάρα, Τραγούδι

Κική Καραμανή – Πιάνο, Τραγούδι

Μαρία Δημητροκάλλη - Τραγούδι

Κατερίνα Κλουβάτου – Κιθάρα