Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Εθελοντικός καθαρισμός της αλυκής από μαθητές του ΓΕ.Λ. Νάξου


Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία αναλαμβάνουν νέοι της Νάξου!

Συγκεκριμένα, μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου, διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό στην Αλυκή της Νάξου (στο αεροδρόμιο), περιοχή στην οποίοια "ασυνείδητοι" εναποθέτουν μπάζα, κλαδιά και λογής λογής σκουπίδια κυρίως από ανακαινίσεις επιχειρήσεων.

Οι μαθητές καλούν όλους όσοι θα ήθελαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία τους και να συμμετέχουν στον καθαρισμό της Αλυκής, να βρίσκονται την Κυριακή 9 Απριλίου στις 4:00 το απόγευμα στη διασταύρωση Αγίου Προκοπίου - Στελίδας (λίγο μετά το αεροδρόμιο).

Όσοι θελήσουν να συμμετέχουν, καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους γάντια και σακούλες σκουπιδιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αλυκή χρησιμοποιείται από επιχειρηματίες κυρίως των γύρω περιοχών και παραλιακών οικισμών ως χωματερή... Στην περιοχή υπάρχει ταμπέλα που αναφέρει ότι "Απαγορεύεται η ρίψη μπάζων και σκουπιδιών" όμως ορισμένοι την αγνοούν επιδεικτικά και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως είναι ο υδροβιότοπος της Αλυκής που φιλοξενεί λογής λογής άγρια πτηνά και όχι μόνο.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω πρωτοβουλία δημιουργήθηκε αποκλειστικά από εθελοντές και μάλιστα από μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου, οι οποίοι όπως δηλώνουν στο www.naxostimes.gr προσπαθούν να διορθώσουν "τα λάθη κάποιων ανεγκέφαλων".

Πηγή:
http://www.naxostimes.gr/perivallon/10023-ethelontikos-katharismos-tis-alykis-apo-mathites-tou-genikoy-lykeiou-naksou