Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Θέματα Συμβουλίου 1/2/16


  1. Αποκριάτικη εκδήλωση: Θα γίνει στο κέντρο "Γοργόνα" στην Αγία Άννα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 13 Μαρτίου. Θα συμμετέχει η μαθητική ορχήστρα και οι μικροί μας καλλιτέχνες. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί τοπικοί χοροί από μαθητές υπό τους ήχους της τσαμπούνας και τέλος δωρεάν χορός με τους Γ.Πειραιώτη στο βιολί και τον κ.Φυρογένη στο λαούτο. Τιμή εισόδου 5 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πουληθούν λαχνοί (2 ευρώ έκαστος) με δώρα χρηματικά ποσά.
  2. Την ημέρα της βαθμολογίας καθορίστηκε να ζητηθεί από τους γονείς η ετήσια συνδρομή προς το Σύλλογο. Η συνδρομή θα είναι 5 ευρώ ανά οικογένεια, ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών που φοιτούν στο σχολείο. Την ίδια μέρα προγραμματίστηκε να γίνει συνάντηση του Δ.Σ. με τους γονείς για ενημέρωσή τους σχετικά με τις δράσεις του Δ.Σ. καθώς και ανταλλαγή απόψεων μαζί τους.
  3. Οριστικοποιήθηκε η ημέρα και η ώρα για την ομιλία σχετική με το ΣΕΠ. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00 στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του σχολείου. Προσκλήσεις θα δοθούν στους γονείς την ημέρα της βαθμολογίας.
  4. Προγραμματίστηκαν μαθήματα παραδοσιακών τοπικών χορών στο αμφιθέατρο του σχολείου για γονείς και μαθητές, με την επιμέλεια του κ. Ν. Φλεριανού, μέλους του Δ.Σ.. Πρώτη συνάντηση Σάββατο 6/2, ώρα 18.00.
  5. Είχαμε παράπονα από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου ότι πολλά παιδιά παραγγέλνουν προϊόντα από άλλους μαγαζάτορες εκτός σχολείου (τοστ, καφέ κλπ) και συζητήσαμε πάνω στο θέμα αυτό. Συμφωνήσαμε να γίνει μια αναφορά - παράκληση προς τους γονείς να προτιμούνται τα είδη εντός σχολείου και να στηρίζουμε το κυλικείο μας όσο γίνεται περισσότερο.
  6. Έγινε πρόταση για συναυλία - μουσική παράσταση από νεανική μπάντα, η οποία με μια πρώτη επαφή με μέλος του συλλόγου δέχτηκε να τραγουδήσει αφιλοκερδώς για τους μαθητές και τους γονείς. Θα συζητηθεί εκτενέστερα το θέμα και προγραμματίζεται για τον Απρίλιο.
  7. Συζητήθηκαν τρόποι στήριξης ευάλωτων ομάδων του σχολείου, όπως μονογονεϊκές οικογένειες και άπορες και πάρθηκαν αποφάσεις που αφορούν την ψυχολογική και οικονομική ενίσχυσή τους.