Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

H συνέντευξη της μαθητικής κοινότητας του σχολείου μας στο Naxos Times


Αναδημοσίευση από το Naxos Times.

Αέρας σύμπνοιας και συνεργασίας πνέει στους κόλπους του Γενικού Λυκείου Νάξου, κάτι που διαπιστώνει κανείς μιλώντας τόσο με τους μαθητές όσο και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς...

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕ.Λ. σχετικά με αποκαταστάσεις προβλημάτων του σχολείου -χρόνια αιτήματα των μαθητών που έχουν διεκδικήσει ακόμα και με καταλήψεις- το naxostimes.gr επισκέφτηκε τη Δευτέρα το ΓΕ.Λ. και συνομίλησε με τον διευθυντή Δημήτρη Σκουλάτο, τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ.κ. Στέφανο Τζιώτη και Σταματούλα Βαθρακοκοίλη, την πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου Στέλλα Κατσούλη και το μέλος Τάσο Σταυρόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκο Βαθρακοκοίλη.

Οι μαθητές Στέλλα Κατσούλη και Τάσος Σταυρόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι αιτήματα των μαθητών που είχαν διεκδικήσει με κάθε μέσο, ακόμα και με καταλήψεις του σχολείου τα προηγούμενα χρόνια, πήραν σάρκα και οστά και πλέον είναι γεγονός η αίθουσα πληροφορικής με 10 ολοκαίνουριους υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και η πέργκολα στον δεύτερο όροφο του κτιρίου που εμποδίζει τα νερά να μπαίνουν μέσα στο σχολείο.
"Τα τελευταία χρόνια τα παιδιά κατάφεραν μέσω των καταλήψεων να κερδίσουν κάποια πράγματα όπως το θέμα των υπολογιστών... Το σχολείο μας δεν έχει ιδιαίτερα σοβαρά κτιριακά προβλήματα. Αυτό που θεωρούμε χρειάζεται είναι το εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο αλλά και τα κιόσκια στον προαύλιο χώρο που θα είναι χρήσιμα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες" σημείωσαν οι μαθητές οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους αφού "είναι άριστη η συνεργασία μαθητών, με το σύλλογο καθηγητών, τον Διευθυντή, αλλά και το Σύλλογο Γονέων κι όλοι μαζί προσπαθούμε να κάνουμε νέα πράγματα".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. Στέφανος Τζιώτης ο οποίος υπογράμμισε τη σύμπνοια που υπάρχει μεταξύ όλων των πλευρών της σχολικής κοινότητας κάνοντας αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου.
"Πραγματοποιούμε διάφορες εκδηλώσεις προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα για να βοηθήσουμε άπορες οικογένειες, αλλά και τα παιδιά να συμμετέχουν σε εκδρομές".
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σταματούλα Βαθρακοκοίλη ανέλυσε τις δράσεις του Συλλόγου και ευχαρίστησε το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την υποστήριξη.
"Τα προβλήματα του σχολείου, είχαν συζητηθεί το Νοέμβριο στο σχολικό συμβούλιο όπου ήταν παρών και ο κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον... Ευχαριστούμε το δήμο που στηρίζει την αναβάθμιση της παιδείας. Εμείς αναλάβαμε τον Οκτώβριο 2015 και πραγματικά έχουμε "δέσει" μια πολύ καλή ομάδα. Συνεργαζόμαστε άριστα με το σύλλογο καθηγητών, το διευθυντή του σχολείου κ. Σκουλάτο αλλά και τους μαθητές και γονείς. Προσπαθούμε από την αρχή να εφαρμόσουμε όλους τους στόχους που έχουμε βάλει...".
Μερικές από τις δράσεις του Συλλόγου είναι η δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας με εθελοντές καθηγητές του σχολείου (για την Α΄ Λυκείου), η δημιουργία βιωματικών εργαστηρίων, μέσω του Κέντρου Πρόληψης "Θησέας Κυκλάδων", δραστηριότητες διοργάνωσης εκδηλώσεων για συγκέντρωση χρημάτων, δημιουργία τμημάτων παραδοσιακών Ναξιώτικων χορών και προγραμματισμός δημιουργίας θεατρικού εργαστηρίου.
"Φέτος κάναμε μια καμπάνια που την ονομάζουμε φροντίζοντας τα παιδιά μας - φροντίζουμε τον εαυτό μας, που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις του 2015-2016. Μια από αυτές είναι η συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθούν στους μαθητές για τις εκδρομές τους ή ότι άλλο προκύψει. Θέλουμε τα παιδιά να μαζεύουν χρήματα μέσα από εκδηλώσεις να προάγουμε το αθλητικό πνεύμα και τον πολιτισμό. Βλέπουμε ανταπόκριση από τους μαθητές και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι αυτό" σημείωσε η κ Βαθρακοκοίλη.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Βαθρακοκοίλης δεσμεύτηκε στην κάμερα του naxostimes.gr ότι το καλοκαίρι θα βαφτεί το κτίριο του ΓΕ.Λ., αίτημα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, θα μπει πέργκολα και από την άλλη πλευρά του σχολείου για την προστασία του από υδρορροές κι επίσης πολύ σύντομα οι εργάτες του δήμου θα φροντίσουν για την περίφραξη του σχολείου από την πίσω πλευρά. Επιπλέον, ενημέρωσε ότι συντάσσεται μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, για τις απαραίτητες εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στην ταράτσα του Λυκείου. Τέλος ο κ. Βαθρακοκοίλης δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό της σχολικής κοινότητας για οτιδήποτε χρειαστεί.

Τις ευχαριστίες, τόσο του ίδιου όσο και του διευθυντή Ββάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχαλόπουλου, προς το Σύλλογο Γονέων και το Μαθητικό Συμβούλιο, εξέφρασε ο διευθυντής του ΓΕ.Λ. Δημήτρης Σκουλάτος σημειώνοντας ότι "υπάρχει άριστη συνεργασία".
"Δόθηκε ένα ποσό 50.000 ευρώ από το δήμο, εκτός από την τακτική επιχορήγηση που δικαιούμαστε. Ιεραρχούμε τις ανάγκες του σχολείου και θεωρώ ότι άμεση προτεραιότητα είναι το βάψιμο του κτιρίου, και η περίφραξη στην πίσω πλευρά του σχολείου κάτι για τα οποία όπως άκουσα δεσμεύτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αλλά και η μόνωση στην ταράτσα" σημείωσε ο κ. Σκουλάτος.