Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Απολογισμός - Ευχαριστίες για την εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού


Στα πλαίσια της φετινής καμπάνιας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων "ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ - ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ", πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 18.00, στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του σχολείου μας, ομιλία για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
  • Ποια σχολή θα ακολουθήσω;
  • Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;
  • Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας;
είναι μερικά από τα ερωτήματα που καλούνται οι νέοι να απαντήσουν, αλλά και αποφάσεις που πρέπει να πάρουν σχετικά με την επιλογή επαγγέλματος, καθοριστικές για τη ζωή τους. Απαντήσεις σε αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα δίνει ο επαγγελματικός προσανατολισμός, που έχει στόχο να βοηθήσει το νέο άτομο να επιλέξει την εκπαιδευτική και επαγγελματική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ώστε αυτή η επιλογή να είναι επιτυχής.

Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στους παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή του επαγγέλματος, στα τεστ προσωπικότητας & επαγγελματικού προσανατολισμού που δίνουν το προφίλ των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του ατόμου, προτείνοντας του σχολές, καθώς και στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα και τις σημερινές ομάδες προσανατολισμού σχολών. Η διάλεξη ολοκληρώθηκε με την επίκαιρη πάντα ρήση του φιλοσόφου Αριστοτέλη:

"Για να γίνει κανείς ικανός σε οποιοδήποτε επάγγελμα τρία πράγματα χρειάζονται: Φύση, Μελέτη και Πρακτική Εξάσκηση".

Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του σχολείου, καθηγητές, γονείς και μαθητές. Το Δ.Σ. του συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει τους δύο ομιλητές, κύριο Γ.Κόντε και κυρία Φ.Κούκλη για την πρόθυμη ανταπόκριση στο αίτημά μας, το χρόνο που διέθεσαν και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας έδωσαν. Ευχαριστούμε, επίσης, το Διευθυντή του σχολείου για το χώρο που μας διέθεσε και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή και συμπαραστέκονται στις προσπάθειές μας.