Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Θετική η παρουσία του ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ στους τελικούς των σχολικών αγώνων Ν.Κυκλάδων


Το τριήμερο 26-28/02/16 έγιναν οι τελικοί αγώνες Πετοσφαίρισης & Καλαθοσφαίρισης Λυκείων (ΓΕΛ - ΕΠΑΛ) Ν. Κυκλάδων Αγοριών & Κοριτσιών. Οι τελικοί αγώνες Πετοσφαίρισης έγιναν στη Νάξο και οι τελικοί αγώνες Καλαθοσφαίρισης έγιναν στη Σύρο.

Στον τελικό των αγοριών της πετοσφαίρισης Κυκλάδων την Παρασκευή 26/02/16 και ώρα 16:30 στο ΔΑΚ Νάξου βρέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες: ΓΕΛ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ - ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ με νικήτρια ομάδα το ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ που μετά από αμφίρροπο αγώνα επικράτησε με σκορ 2-0 σετ του ΓΕΛ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ (25-19 & 25-23).

Φωτογραφία από http://www.naxospress.gr/
Στον τελικό των κοριτσιών παρακολουθήσαμε ένα συγκλονιστικό τελικό ανάμεσα στο ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ & το ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ και μια μεγάλη ανατροπή που κατάφεραν να κάνουν τα κουρασμένα κορίτσια του ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ που πριν 2 μέρες έπαιξαν άλλο αμφίρροπο αγώνα στην Αθήνα με την ομάδα τους. Σ' ένα κατάμεστο ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ παρακολουθήσαμε πολύ ωραίο & ποιοτικό βόλλεϋ από 2 ομάδες που ήξεραν τα μυστικά του βόλλεϋ και τα κορίτσια του Κατσούλη να ξεπερνούν την πίεση του αγώνα και την κούρασή τους από τα συνεχή ταξίδια & τους συνεχείς αγώνες και ενώ έχασαν το πρώτο σετ με 20-25 έχοντας κάνει κακό ξεκίνημα, βρέθηκαν να χάνουν 12-22, αντέδρασαν & πήραν το δεύτερο σετ εύκολα παίζοντας ωραίο βόλλεϋ με 25-18 και πήγαν σε τάιμ-μπρέϊκ (τα σχολικά των Λυκείων παίζονται στα 2 νικηφόρα σετ) αποφασισμένες να  σηκώσουν το κύπελλο μέσα στο σπίτι τους...κάνοντας όμως πολλά εύκολα λάθη (κυρίως λόγω κούρασης) βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 11-13 και με ορατό το φάσμα της ήττας, εκεί όμως αντέδρασαν, δείχνοντας και το βόλλεϋ που ξέρουν να παίζουν και με σερί 4-0 έφτασαν στο 15-13 και στην κατάκτηση της 1ης θέσης που πανηγυρίστηκε έξαλλα από το κατάμεστο (κυρίως από μαθητές) ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ.

Φωτογραφία από http://www.naxospress.gr/
Οι τελικοί συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα στη Σύρο με τον τελικό της Καλαθοσφαίρισης Κοριτσιών Λυκείων στο "Δ.ΒΙΚΕΛΑΣ" στις 19:00 ανάμεσα στο ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ & ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ. Έγινε αμφίρροπο παιχνίδι και παίχτηκε πολύ ωραίο μπάσκετ (το δείχνει άλλωστε και το σύνολο των πόντων για αγώνα κοριτσιών Λυκείων). Τα κορίτσια και των 2 ομάδων έπαιξαν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους χαρίζοντας ωραίο θέαμα στους θεατές που γέμισαν το γήπεδο. Τα κορίτσια του Κατσούλη το ήθελαν πάρα πολύ και πάλεψαν στα ίσια το παιχνίδι παρότι ήταν το αουτσάϊντερ του αγώνα, πήγαν πολύ καλά στην επίθεση αλλά ήταν απρόσεκτες σε εύκολες φάσεις στην άμυνα (κυρίως στην 1η περίοδο) και έτσι οι παίκτριες της Κασσιανού παρότι πιέστηκαν πολύ (29-23 ημίχρονο) κράτησαν τη διαφορά των 10 πόντων που πήραν στην 1η περίοδο και έφτασαν στην τελική επικράτηση με 60-46 όταν στο τέλος το παιχνίδι άνοιξε...Οι περισσότεροι περίμεναν μια εύκολη επικράτηση του ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ αλλά τα αποφασισμένα κορίτσια του ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ καταθέτοντας την ψυχή τους έκαναν μεγάλη προσπάθεια να ανατρέψουν τα προγνωστικά αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν... Τους πόντους για το ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ σημείωσαν: Ηλιάκη Ελισ. 16π., Κατσούλη Στυλ.(αρχ.) 14π. (2 τρίποντα), Πρεβόλη Σοφ. 8π., Μαχαιριώτη Αν. 6 π. και Τριανταφύλλου Αργ. 2π. Πρώτη σκόρερ του ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ η αρχηγός της Νομικού Ι. με 20π. (2 τρίποντα). Πολλή καλή η διαιτησία των Θεοδοσίου Δημ. & Ρούσσου Στ.

φωτογραφία από http://www.naxospress.gr/
Την Κυριακή 28/02/16 και ώρα 16:00 στο "Δ.ΒΙΚΕΛΑΣ" παρακολουθήσαμε άλλο ένα συγκλονιστικό τελικό, των αγοριών, ανάμεσα στο ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ και στο ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ πάλι, παιχνίδι μπάσκετ με ωραίο επίσης θέαμα και εναλλαγές στο σκορ με δίκαιο τελικό νικητή το ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ με 58-57! Το τελικό σκορ δείχνει ότι το παιχνίδι δεν ήταν για καρδιακούς...είχε και εδώ φαβορί το ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ που πίστευε ότι θα έφτανε σε εύκολη επικράτηση λόγω κυρίως των 2 ποιοτικών του παικτών (Πατάπη-αρχηγός και Βασιλειάδη). Τα αγόρια όμως του Κατσούλη είχαν αντίθετη άποψη, κράτησαν χαμηλούς τόνους, πίστεψαν στη νίκη, φτάνοντας σ'αυτή κόντρα σ' όλα τα προγνωστικά. Το τελικό 57-58 βρίσκει το "Δ.ΒΙΚΕΛΑΣ" που ήταν κατάμεστο να μην πιστεύει στα μάτια του και τους ναξιώτες με πρώτο το Διευθυντή του ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ Δ.Σκουλάτο να πανηγυρίζουν έξαλλα την τελική επικράτηση. Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους ναξιώτες στην 1η περίοδο με επιμέρους σκορ 17-6 και το Μαγγιώρο να σημειώνει 13π. με 1 τρίποντο παίζοντας απίστευτη άμυνα με πολλά κλεψίματα, στη 2η περίοδο οι ναξιώτες χάνουν τη συγκέντρωσή τους στην άμυνα ενθουσιασμένοι από την 1η περίοδο και κάνουν πολλά λάθη και παρότι κρατούν ακόμα στο 0 τον Πατάπη, δέχονται 3 τρίποντα από τον Βασιλειάδη και οι ομάδες πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 26-27 σκορ ημιχρόνου. Οι παίκτες της Κασσιανού είναι σίγουροι ότι θα γυρίσουν και θα κερδίσουν το παιχνίδι, μπαίνουν αποφασισμένοι στην 3η περίοδο περνούν μπροστά με τους 2 πρώτους πόντους του Πατάπη στο τέλος της 3ης περιόδου με 41-38 αλλά ο Μαγγιώρος με καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα στη λήξη της 3ης περιόδου ισοφαρίζει με 41-41! Πλήρης ισορροπία των 2 ομάδων. Στην 4η περίοδο οι ναξιώτες μπαίνουν πιο ψυχωμένοι και με την καθοδήγηση του Ζευγώλη, το μυαλωμένο του παιχνίδι, τους πολύτιμους πόντους του (9π. με 1 τρ. στην 4η περίοδο), την υποδειγματική άμυνα του Μεσολογγίτη στον Βασιλειάδη και το τρίποντό του, μαζί με τους 5π. του Μαγγιώρου με 1 τρ. κάνουν το σκορ στο 31' (4 8άλεπτα τα σχολικά μπάσκετ) 54-58. Ο Βασιλειάδης κάνει φάουλ φεύγοντας από το παιχνίδι και ο Μαράκης χάνει τις 2 βολές και οι συριανοί έχουν 14" να κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια, η εντολή του Κατσούλη είναι "Όχι φάουλ", οι συριανοί μαρκαρισμένοι δεν μπορούν να σουτάρουν για τρίποντο, πασσάρουν τη μπάλα στον αμαρκάριστο κάτω από το καλάθι Παχή που γράφει το τελικό 57-58. Βαρόμετρο στην εξέλιξη του αγώνα η υποδειγματική άμυνα του Μαράκη πάνω στο Πατάπη (μόνο 8π.) με την βοήθεια του Κουτάντζη και του Γρυλλάκη εξουδετέρωσαν τον πολυτιμότερο παίχτη των συριανών. Ο αποφασιμένος Μαγγιώρος σημείωσε 27π. (με 3 τρίποντα), ο Ζευγώλης με 15π. (3 τρίποντα), ο Μεσολογγίτης 8π. (2 τρίποντα), ο Μαράκης 7π. και ο Κουτάντζης 1π. Από τους συριανούς πρώτος σκόρες ο Βασιλειάδης με 19π. (4 τρίποντα) που καθοδηγούσε και το παιχνίδι του ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ.

Σημαντικό στοιχείο όλων των τελικών ήταν η ωραία ατμόσφαιρα που επικράτησε στις κερκίδες τόσο της Νάξου όσο και της Σύρου, το φίλαθλο πνεύμα και η συνύπαρξη ναξιωτών και συριανών χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα μεταξύ τους.

Συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στους τελικούς αγώνες ανεξάρτητα αν κέρδισαν ή αν έχασαν στους αγώνες τους και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις ομάδες ΒΟΛΛΕΫ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ & ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΟΡΙΩΝ του σχολείου μας για τους αγώνες της Β' ΦΑΣΗΣ στον ΠΕΙΡΑΙΑ!